Der er ét problem med e-mailmarketing. E-mails er som udgangspunkt en engangsforteelse, så al den gode tid man bruger på sit indhold, får modtagerne kun glæde af én gang.

Det er virkelig ærgerligt. Flere og flere afsendere bruger mere tid på indholdet i de enkelte nyhedsbreve, fordi bedre indhold giver bedre resultater. Er du i samme båd, kan du med fordel overveje at sende dine nyhedsbreve igen til dem, der ikke åbner dem.

Hvorfor gensende nyhedsbreve?

Fordi det øger sandsynligheden for, at dit indhold bliver læst af dine modtagere.

Der er to primære faktorer, der afgør om en e-mail bliver åbnet og læst.

  • Tidspunkt
  • Emnefelt

Emnefeltet giver sig selv – et kedeligt emnefelt får sjældent nogen til at læse en e-mail. Men, tidspunktet er super relevant. Forestil dig, at du sender et nyhedsbrev til børnefamilier kl. 16 – vi er på vej hjem med børnene, og foran os venter aftensmad, putning, madpakker osv., inden vi for alvor har tid til at beskæftige os med indbakken igen.

Til den tid er e-mailen allerede små fire timer gammel, og analyser viser, at sandsynligheden for at den bliver åbnet, faldet kraftigt.

At gensende et nyhedsbrev giver os endnu en mulighed for at få modtageren til at åbne og læse vores budskab.

Men, det skal gribes rigtigt an.

Vælg dine modtagere

Dit nyhedsbrev skal selvfølgelig ikke gensendes til alle modtagere. Det skal kun sendes til dem, der ikke har åbnet nyhedsbrevet allerede. Og her kommer første “pas på”.

E-mailsystemer som Ubivox kan kun spore en åbning af en e-mail, hvis billeder i e-mailen er indlæst, eller modtageren har klikket på et link. Det har vi skrevet mere om her. Det betyder at en modtager, der ikke har indlæst billeder eller klikket på et link, ikke vil optræde som læser af nyhedsbrevet.

Heldigvis har langt de fleste vænnet sig til at indlæse billeder per automatik, ligesom flere og flere e-mailprogrammer (Gmail, Outlook.com, Mail til iOS) indlæser billeder automatisk nu. Dermed er statistikken i dag så præcis, så vi godt tør anbefale proceduren.

Så, vi anbefaler at gensende til alle dem, der endnu ikke har registreret en visning eller et klik for.

Pas på din timing

Man skal ikke gensende sit nyhedsbrev for hurtigt. Der skal som minimum gå 48 timer, så modtagerne har tid til at reagere på første version af nyhedsbrevet. Det betyder, at gensendelse ikke er for alle, og ikke virker i alle tilfælde – i en periode med mange e-mails kan det blive svært at gensende, samtidig med at man skal styre de andre kampagnebudskaber.

Vælg et nyt emnefelt

Nogle e-mailprogrammer samler e-mails med samme emne, fra samme afsender, i én i indbakken. Sker det, ser e-mail nummer to sådan ud.

Hele e-mailens indhold klappes sammen til tre prikker. Ikke så spændende.

Så, vælg et nyt emnefelt, så Gmail ser det som to selvstændige e-mails. Du kan også rykke rundt på rækkefølgen af dit indhold, så de modtagere, der måtte have læst uden at indlæse billeder, ikke så nemt opdager, at du genbruger indhold.

(For god ordens skyld: Greenline.dk kan godt finde ud af at gensende nyhedsbreve med et andet emnefelt. Men, jeg er tilmeldt to gange til deres nyhedsbrev, med to forskellige e-mailadresser, og derfor viser Gmail det sådan – jeg har fået to helt ens e-mails. Men, det var den bedste måde jeg kunne få et screenshot på! :))

Send på et andet tidspunkt af døgnet

Som nævnt er det ene parameter, der afgør om en e-mail bliver læst eller ej, tidspunktet e-mailen bliver modtaget på. Du kan med fordel ændre tidspunkt på døgnet, når du gensender – har du f.eks. sendt første e-mail kl. 10, kan du sende anden e-mail kl. 14, så du rammer folk på et andet tidspunkt i deres arbejdsrytme.

Det er særligt vigtigt, hvis du altid sender dit nyhedsbrev på samme tid af dagen – dine modtageres rytme er typisk næsten den samme hver dag, og det betyder, at de har tid til at læse e-mails i samme tidsrum. Rammer du aldrig dette tidsrum, åbner de aldrig dine e-mails.

Hold øje med dine statistikker

Når du gensender, skal du holde godt øje med statistikken for dine nyhedsbreve. Ser du en stigning i frameldinger, kan den være forårsaget af gensendelserne, og så skal du naturligvis stoppe.

Det er dog noget vi nærmest aldrig ser, når vi hjælper kunder med at gensende.

Ryd op

Vi anbefaler altid løbende oprydning i dine e-maillister. Det kan du læse mere om her.

Det bliver dog særligt vigtigt, når man gensender sine nyhedsbreve. De inaktive modtagere, som skader dig når du sender til dem, er også dem, du sender nyhedsbrevet til to gange – og ingen af gangene åbner de.

Det betyder ikke, at du skal være nervøs for at begynde at gensende dine nyhedsbreve, men gør du det, så gør det rigtigt.

Vi håber du kan bruge blogindlægget, og at det har inspireret dig til at få mere ud af dine nyhedsbreve.